Äitiysfysioterapia

Tukea raskaudesta palautumiseen ja apua vauva-arjen jumeihin

Äitiysfysioterapia

Tukea raskaudesta palautumiseen ja apua vauva-arjen jumeihin

Mitä äitiysfysioterapia on?

Äitiysfysioterapia on yksilöllistä, sinun tarpeisiisi vastaavaa, ja se voi olla esimerkiksi

Äitiysfysioterapiaan voit tulla milloin tahansa – myös silloin, kun raskaudesta ja synnytyksestä on jo vuosia.

Ensimmäinen käynti on kestoltaan noin 75min ja sisältää huolellisen haastattelun, tavoitteiden asettamisen, testauksen, mahdollisia manuaalisia käsittelyjä sekä harjoitteen. Seuraava käynti on 45-60min, jolloin suunnitellaan tavoitteisiisi nähden progressiivinen harjoitteluohjelma ja keskitytään harjoitteisiin ja niissä editymiseen. Suositus on varata ensimmäisen käynnin jälkeen kontrolliaika, jotta fysioterapiasta on sinulle eniten hyötyä. Fysioterapiajakson pituus on yksilöllinen, mutta yleensä jo kolmessa kerrassa nähdään edistymistä.

Vastaanottokäynnille voit tulla myös vauvan kanssa.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus

Haluaisitko ymmärtää paremmin, miten synnytyksen jälkeinen palautuminen kohdallasi etenee ja saada yksilöllistä tukea palautumiseen? Neuvolan jälkitarkastuksessa äitien tapaamiseen on varattu varsin niukasti aikaa, joten on aivan ymmärrettävää, että monella jää paljonkin kysymyksiä. Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on tästä äitien toiveesta ja tarpeesta syntynyt palvelu, jossa voit tulla tarkastamaan raskauden ja synnytyksen jälkeisen kehon tilan.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus tehdään aina yksilöllisesti ja sen sisältö riippuu sinun toiveistasi. Pääset kertomaan ajatuksistasi, huolistasi ja sinua askarruttavista asioista fysioterapeutille, joka kuuntelee ja auttaa sinua – tarvitsit sitten neuvoja, rentoutusta tai ohjeita kehon vahvistamiseen.

Tapaamiseen on varattu aikaa puolitoista tuntia ja se pitää yleensä sisällään

  • alkuhaastattelun
  • koko kehon tutkimisen (mm. ryhti, lihastasapaino)
  • keskivartalon toiminnallisuuden tutkimisen: vatsalihasten erkauma, voimien välittyminen keskivartalon kautta, pallea ja hengitys
  • lantionpohjan lihasten kunnon tutkimisen
  • yksilöllisiä harjoitteita
  • sekä ohjausta esimerkiksi ergonomiaan, liikunnan aloittamiseen, parempaan uneen tai terveelliseen imetysajan ravintoon

Äitiysfysioterapeutit

Fysioterapeutti
Fysioterapeutti
Fysioterapeutti